
Vooral de combinatie met de citroenazijn maakt deze salade echt heel lekker. Ik heb zoiets standaard in de kast staan. Ik ben gek op allerlei soorten azijntjes. Je kunt het bij een speciaalzaak kopen. Natuurlijk kun je ook witte wijnazijn mengen met citroensap. Het is iets anders, maar is ook echt lekker. Het lekkere is dat je de avocado’s, die een tikkie muf van smaak zijn, een flinke boost geeft. Van mij mag je ook best wat overdrijven met peper en zout.
De zelfgemaakte broodcroutons zorgen voor iets knapperigs in de salade. Ik maak ze van ongesneden zuurdesembrood. Waardoor je heel fijn zelf de grootte van je croutons kunt bepalen. Je kunt blokjes snijden of langwerpige plakken maken. Als je het brood maar lekker even in de pan bakt. De sla maakt deze avocadosalade ook heel lekker fris en knapperig. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld romaine kropjes. Van die kleintjes. Je haalt dan de blaadjes los, die je in zijn geheel in de salade verwerkt. Zo ziet je avocadosalade er ook gelijk heel mooi uit! Wat mooie verse kruiden er over en wat tuinkers en klaar ben je!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 17 mei 2018 door UitPaulinesKeuken