Aubergine-linzenstoof voor 1

Af en toe krijg ik de vraag of ik niet eens een eenpersoonsrecept kan doen. Tuurlijk kan dat. Dit recept had ik aanvankelijk bedacht als eenpersoonskerstmaaltje, voor iedereen die geen sowieso geen behoefte heeft aan poespas of liflafjes. Maar dit hartverwarmende staaltje comfort food is de hele winter lekker, tijdens álle donkere dagen.

Bovendien zit het gezellig in een kommetje. Natuurlijk kan een bord ook, maar eten uit een kom smaakt anders. Misschien wel omdat je letterlijk de warmte voelt, met je handen eromheen gevouwen. Of omdat het vanzelf ontspannend werkt, eten met een vork, of voor mijn part een lepel. Lekker ongedwongen, desnoods op de bank met een fijne serie voor de boeg, kan jou het bommen. Kaarsjes aan en moet je eens opletten hoe gezellig het wordt.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 07 februari 2021 door KokenmetKarin