Astaxanthine, krachtige antioxidant

Krachtige antioxidant

Astaxanthine is een van de meest krachtige natuurlijke antioxidanten. Het is een bioactief nutriënt dat vrije radicalen vangt en onschadelijk maakt. Deze vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade aan je cellen en weefsels kunnen toebrengen. Antioxidanten helpen deze beschadiging te voorkomen. Vrije radicalen komen trouwens vrij bij de stofwisseling, maar bijvoorbeeld ook door zonnen en roken. Daarnaast ontstaan bij bepaalde ziektes en ontstekingen veel vrije radicalen.

Astaxanthine bij krachttraining

Astaxanthine draagt bij aan een goede weerstand en goede algemene gezondheid, die een essentiële basis zijn als je aan krachttraining doet en intensief traint. Ze zorgen dat je meer energie hebt, betere prestaties kunt leveren en sneller herstelt. Daarnaast is astaxanthin van positieve invloed op je hersenen, zenuwstelsel en gezichtsvermogen.

Sterker effect

Astaxanthine is niet de enige natuurlijke antioxidant. Ook andere carotenoïden (zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen) en tocoferol (vitamine E) beschermen tegen vrije radicalen. Astaxanthine heeft echter een sterkere antioxiderende werking, waardoor het effect op je gezondheid en immuunsysteem groter is. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon krijg je al veel antioxidanten binnen. Kom je tekort, dan is het gebruik van een goed supplement raadzaam. Neem je extra astaxanthine, houd je dan wel aan de voorschriften in de bijsluiter en overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet. Meer is niet beter. Integendeel: te veel heeft juist een nadelig effect.

Astaxanthin-eco van Plantina

De astaxanthin van Plantina is natuurlijk, hoog gedoseerd en bevat geen overbodige hulpstoffen, in tegenstelling tot synthetische preparaten. Het is een extract van een algensoort die in een gifvrije en uiterst schone omgeving wordt gekweekt. De productie vindt plaats onder zeer strikte normen, zodat je zeker weet dat je een supplement van hoge kwaliteit gebruikt. Vraag je je af waar het uitgesproken roze-rood van de capsules vandaan komt? Het is de natuurlijke kleur van de astaxanthin die erin zit.

Bron