
Het aspergeseizoen is in volle gang. Hoe eet jij de asperges het liefst? Op de klassieke wijze met ham, ei en een botersausje? Hmm, altijd goed natuurlijk. Ik was op zoek naar een andere combinatie met asperges. En dan bedenk ik niet helemaal alleen. Ik pak dan het boek Smaakvrienden – Groenten van Angélique Schmeinck erbij. Zo heeft elke groente zijn favoriete combinatie zoals tomaat met mozzarella. Maar wist je dat witte asperges en amandelen boezemvrienden zijn? En dat parmaham geweldig smaakt bij het witte goud? En zo is de aspergetaart met filodeeg en rauwe ham geboren.
Door een tip van Pauline, koop ik mijn filodeeg alleen nog bij een Marokkaans of Turks winkeltje. De vellen zijn groter en lijken nog het meest op hele lichte doeken. Het is weken houdbaar in de koelkast, echt zo handig. Het filodeeg lag al weken in de koelkast in de schuur in de weg. Niet bij mij, wel bij manlief. “Lin, wanneer maak je dat filodeeg eens op?”
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 02 juni 2017 door linda