Asperges van Ottolenghi

Ja hoor, ik heb weer een kookboek vol plakkertjes. Werkelijk álles uit het nieuwe boek Simpel van Ottolenghi (zie gisteren) wil ik wel maken. Maar ik begon rustig, met de Ovenfrites met oregano en feta, plus de Geroosterde groene asperges met amandelen, kappertjes en dille. Eerst even over die ovenfrites. Het recept is, schrijft hij zelf, geïnspireerd op een portie frites die hij at in Melbourne, in een restaurant van Masterchef-chef George Colombaris. “Ik had er goede berichten over gehoord, maar mijn hoge verwachtingen werden desondanks overtroffen.” Dat zou je toch zeggen! Maar bij ons thuis ging het niet helemaal naar verwachting. Nu moet ik erbij zeggen dat ik geen grote aardappels in huis had, maar wel krieltjes, daar zou het toch ook wel mee kunnen? Ze moesten eerst 8 minuten koken, dan omhusseld met zonnebloemolie 40-50 (!) minuten in een loeihete oven (220 °C). Dat heb ik voor de zekerheid allemaal toch maar ietsje korter gedaan, qua verkolen. Vervolgens moest je knoflookplakjes bakken in hete olijfolie zonder ze te laten verbranden (altijd een uitdaging), dat over de aardappelen gieten en dan de hele bups weer 4 minuten terug in de oven. Het resultaat: erg bruine en erg knapperige (lees: bijna uitgedroogde) aardappels, waar de overheen gestrooide feta en gedroogde oregano niet echt mee integreerden. Maar vooral: wat een hoop gedoe voor een boek dat Simpel wil zijn! Dan zijn mijn eigen ovenaardappeltjes echt een stuk, eh, simpeler

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 13 februari 2021 door KokenmetKarin