
Het aspergeseizoen is in volle gang! Liefhebbers van het witte goud kunnen hun hart ophalen, want hij de groenteboer is het volop verkrijgbaar en ook verschillende restaurants serveren gerechten met deze heerlijke Hollandse groente. 5&33 liet me laatst hun nieuwe lentemenu proeven, waar diverse gerechten met asperges op staan. Het net geopende The Cottage in Oost serveert het zoals ik het niet eerder zag, met witte en groene asperges gecombineerd in 1 gerecht. Lekker!
Dat asperges naast ham & Hollandaise saus ook bijzonder goed combineren met vis is allang geen geheim meer. En dat is waar onze eigen Bart van Alphen, dé expert op het gebied van duurzame vis, om de hoek komt kijken. Bart heeft met Fish Tales Magazine een nieuw online magazine gestart, dat zeker over meer gaat dan alleen maar (duurzame) vis. Naast recepten vind je er kookvideo’s, instructies over fileren en schoonmaken, verhalen over vissers en havens, hotspots in Nederland en daarbuiten. Iedere week serveert Bart in ieder geval drie nieuwe verhalen en drie nieuwe recepten. Uit dat magazine komt ook het recept voor deze asperges met warmgerookte zalm.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 10 mei 2017 door goodfoodlove