Asperge tartaar met mosterdkaviaar

Witte asperges. Ik ben er gék op. Je kunt het witte goud koken, grillen, roosteren, gratineren in de oven of.. je maakt er tartaar van! Deze asperge tartaar doet het ge-wel-dig als voorgerecht en is heel eenvoudig te maken. Je kookt de witte asperges kort in een pan met gezouten water en snijd daar vervolgens tartaar van. De tartaar breng je vervolgens op smaak met verse dille, mosterdkaviaar en ansjoviscrème. Klinkt heel culi allemaal maar geloof mij, dit voorgerecht zet je binnen no time op tafel! Vooral die ansjoviscrème is een geweldige toevoeging. Ansjovis en witte asperges zijn namelijk dikke, dikke smaakvrienden. De ansjoviscrème maak je simpelweg door ansjovisfilets en crème fraîche samen kort te pureren. That’s it! Oh en die mosterdkaviaar.. eet ik werkelijk overal bij sinds ik ‘m ontdekte.

Witte asperges en mosterdkaviaar

Oké, mosterdkaviaar dus. Knapperige, frisse balletjes die open knappen in de mond als je erop bijt. Zó lekker. Zelfgemaakte mosterdkaviaar past geweldig bij deze asperge tartaar, maar bijvoorbeeld ook bij een kaasplank, in een salade, op een cracker met plakjes komkommer en geitenkaas of in de soep. Dus als je ook maar een béétje zin hebt besteed je een half uur van je tijd aan het maken van deze kaviaar. Hij is wekenlang houdbaar in de koelkast. En eerlijk, die goudgele bolletjes staan ook nog eens heel mooi op een gerecht. Mocht je nu denken, dit is me iets teveel van het goede, dan gebruikt je gewoon kleine dotjes grove mosterd voor de asperge tartaar in plaats van kaviaar! Maar geloof mij, dit wil je proeven.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 29 juni 2023 door beaufood