
Voor mij staat januari naast normaal eten ook voor betaalbare recepten. In december heb ik genoten van de ossenhaas, varkenshaas en tonijn. Nu wordt eerst de vriezer en voorraadkast leeggegeten. Zo ben ik op het idee gekomen van de Armeluis Parmezaan maken (oftewel gebakken broodkruim) voor over de pasta.
In de vriezer lag nog wat oud brood. Hiermee kun je broodkruim maken en opbakken met een beetje olijfolie. Het resultaat is een crunchy topping dat zalig smaakt bij een pasta met rode saus zoals deze met salami of de champignon tomatensaus.
Bij mijn grote held Jamie Oliver zag ik voor het eerst gebakken broodkruim voor over de pasta. Hij noemt het pangritata Volgens mij is er iets mis gegaan met Google Translate want dit woord bestaat helemaal niet. De Italianen noemen broodkruim pangrattato. Het broodkruim kun je ook smaak brengen met knoflook, ansjovis of heel basic met rozemarijn. Top!
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 12 januari 2017 door linda