
De bodem bestaat uit 3 soorten meel. Volkoren speltmeel, amandelmeel en havermout. Deze combinatie maakt de bodem voedzamer dan wit meel, maar de havermout zorgt er ook voor dat deze een beetje crunchy wordt. Je kunt de amandelmeel ook weglaten waneer je deze niet in huis hebt, maar de bodem wordt dan iets minder smeuïg.
Voor mij hoeft er verder niet heel veel suiker en boter in een taart te zitten. Het liefst zo min mogelijk eigenlijk, maar zo een taartje moet natuurlijk wel lekker blijven! Deze verhoudingen vind ik precies goed. Een punt zelfgebakken taart eet je ten slotte ook niet elke dag.
springvorm (24 cm)
125 volkoren speltmeel
75 gram havermout
30 gram amandelmeel
1 ei
4 kleine Elstar appels
1 eetlepel kaneel
75 gram rozijnen
30 gram pecannoten
4 eetlepels agave/honing
100 gram roomboter (of kokosolie)
1 theelepel bakpoeder
suf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 23 maart 2019 door feelgoodbyfood