Appelmoes-ontbijtcake met walnoten en rozijnen


Appelmoes-ontbijtcake met walnoten en rozijnen

Ik maak zo een beetje alles standaard met banaan (yes, bananenverslaving), maar blijkbaar houdt niet iedereen van bananen en appelmoes is een hele goede vervanger. Je cake wordt hier lekker smeuïg van en meteen gezoet. Suiker toevoegen is dan echt niet meer nodig. Let er wel op dat je de meest natuurlijke appelmoes zonder toegevoegde suiker neemt.

Variatietip: je kunt ook nog stukjes fruit toevoegen aan de cake of extra/andere nootjes. Ik had toevallig nog een zak walnoten staan, maar pecannoten zijn ook heerlijk.

Bewaartip: je kunt de cake natuurlijk uitdelen, maar je kunt ‘m ook in plakken snijden en minstens 3 maanden bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een gezonde snack of ontbijtje in huis.

Dit heb je nodig

150 gram havermout
250 gram appelmoes (zonder toegevoegde suikers, liefst biologisch)
3 eieren
100 gram walnoten

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 09 augustus 2019 door feelgoodbyfood