Appelmoes dadel cake

Waarom je snack aanvallen onder controle krijgen én verminderen als gezond snoepen ook kan? Maak het jezelf makkelijk en bak een lekkere grote cake van havermout en appelmoes aan het begin van de week. Neem elke dag een stuk mee naar werk, school, in de auto of waar je ook gaat.

Benodigdheden:

  • 170 gr havermout
  • 300 gr appelmoes – neem er een zonder toegevoegde rommel en suikers
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • 3 el honing
  • 4 dadels – grote zachte dadels, ontpit

Zo maak je de appelmoes dadel cake:

Verwarm de oven op 180 graden.

Neem een cakeblik en bekleed deze met een stukje bakpapier. Zo krijg je de cake er na het bakken makkelijker uit.

Maal de havermout of havervlokken tot meel in je blender. Klop de eieren luchtig en voeg de andere ingrediënten toe, behalve de dadels. Klop alles tot een mooi beslag. Voeg naar smaak wat meer honing of kaneel toe.

Schenk het beslag in het cakeblik. Halveer de dadels en druk ze in de cake, zodat je zeker weet dat alle dadels verspreid zijn en zich niet alleen in één gedeelte van de cake bevinden.

Zet de cake veertig tot vijftig minuten in de oven. Check na veertig minuten even of de cake gaar is.

Deze cake is ook heerlijk als toetje. Snij daarvoor een dikke plak af en schep er een eetlepel kwark op. Lekker met wat honing en een snufje kaneel.