Hoe een foutje in een recept kan leiden tot dankbaarheid (mijn rubriek wordt gelezen!) en een gebakken liefdesverklaring in de vorm van lekkere appelhartjes.
Lieve Trouw-lezer, ik mag graag op u mopperen, over een gebrek aan inzicht wat betreft mijn baanbrekende daden voor de mensheid, maar soms kan ik u ook wel zoenen. Zo had ik in mijn vorige recept van rozijnenbrood met thee een foutje gemaakt in de krant. Tijdens diverse testpogingen had ik de lepels suiker steeds verder verminderd en uiteindelijk helemaal weggelaten, dat bleek namelijk niets uit te maken voor het eindresultaat. Nooit moeilijk doen als het makkelijk kan. Er stond dus geen suiker meer in het ingrediƫntenlijstje, maar per ongeluk nog wel ergens in de instructies. Ai, en dat voor iemand die haar recepten altijd driedubbelcheckt zodat ze zich erop kan voorstaan dat ze altijd foolproof zijn.
Ik heb het geweten. Vanaf de vroege zaterdagochtend rolden de mailtjes binnen van alerte, verontruste krantenlezers die klaar stonden om te gaan bakken, maar help, hoe zat het nou met die suiker? Moest er een lepel in of 150 gram? Basterdsuiker of vanillesuiker? Men zat met de handen in het haar, dat was duidelijk. Meteen contact opgenomen met de online redactie, die hadden het gelukkig binnen 5 minuten gefixt in de digitale krant: exit suiker. Maar ja, ik was wel het hele weekend zoet met het geruststellen van al die papierenkrantenlezers, want die bleven maar mailen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 21 februari 2022 door KokenmetKarin