Appelcake met caramelsaus

Appelcake met caramelsaus

  • 1 verpakking appel-kaneel cake van Leev
  • 4 eieren maat L
  • 200 gram ongezoete appelmoes (Servero is mijn favoriet)
  • 2 kleine zoete appels
  • extra nodig: ovenschaal 20 cm x 20 cm en bakpapier

Stappen om een appelcake met caramelsaus te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte).
  2. Mix de eieren met de appelmoes luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag.
  3. Schil de appels, doorboor en snijd in 3 ringen.
  4. Maak een stuk bakpapier nat en leg in de ovenschaal. Neem ongeveer 1/4 van het beslag en stort op de bodem. Verdeel de appel erover. Giet de rest van het beslag erop.
  5. Bak de appelcake in 55 – 60 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of deze schoon en droog uit de cake komt.

Caramelsaus

  • 40 gram suiker
  • 40 ml kookroom
  • 1 klein theelepeltje zeezout (Maldon)
  • 1 eetlepel roomboter

Stappen om een caramelsaus te maken:

lees verder:

https://www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 08 juli 2019 door linda