Deze appel kaneel galette met gekarameliseerde pecannoten is heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een bolletje vanille ijs erbij. Een galette is een echte Franse klassieker. Je kunt ‘m het best beschrijven als een ronde open taart die je zowel met zoete als met hartige ingrediënten kunt vullen. (Vorig jaar maakte ik deze hartige variant met tomaat, honing en feta. Ook echt een aanrader om te maken!) Dit keer ging ik voor een zoete versie gemaakt met appelschijfjes, kaneel en gekarameliseerde pecannoten. Ook fijn: deze appel kaneel galette met gekarameliseerde pecannoten heb je echt zó gemaakt. Je rolt het amandeldeeg uit tot een ronde vorm (je hebt geen vorm nodig, alleen een bakpapiertje!), legt de ingrediënten erop en je vouwt de randjes van het deeg om. Verder doet de oven het werk voor je. Easy peasy right?
Zoals altijd heb ik geprobeerd om deze Franse klassieker zo voedzaam mogelijk te maken. Dat wil zeggen; zonder enorme hoeveelheden boter en bakken suiker. En dat is gelukt! Voor de taartbodem maakte ik een glutenvrij deeg gemaakt van amandel- en boekweitmeel. Door het amandelmeel heeft deze taart een heerlijke nootachtige smaak, die perfect matcht bij de zoete pecannoten en kaneel appeltjes. Deze amandel galette bevat minimaal boter en is enkel gezoet met appeltjes en een kleine hoeveelheid kokosbloesemsuiker. Kortom: een heerlijke taart waar je gerust twee stukken van kunt eten!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 12 oktober 2020 door beaufood