
De laatste tijd spoken er allerlei recepten van vroeger rond in mijn hoofd. Geen idee waar die nostalgische mood vandaan komt. Ik verlangde naar de smaak van mijn moeders andijviesalade. Een paar ingrediënten wist ik nog wel. Gelukkig bood de familie What’s App uitkomst. Het handgeschreven recept werd de basis voor deze rauwe andijviestamppot met ham en kaas.
Ondanks dat de lente in de lucht hangt, serveer ik nog graag een stamppot. Alleen niet te zwaar en met lichte frisse smaken. De andijviestamppot is pittig door de ui, lekker zoutig door de kaas en fris door het citroensap. Zo heb je andijvie nooit eerder gegeten. Ook mijn kinderen niet. Het commentaar was niet mals na een blik in de pan.“Gatverdamme, mama wanneer ga je weer eens iets lekkers maken?” Diepe zucht…… Zo zie je maar weer, bij mij thuis is het net als bij elk ander gezin.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 21 februari 2017 door linda