Andijviestamppot met chorizo

Dit is een heerlijk recept voor rauwe andijviestamppot maar dan met een kleine twist. Je maakt het net zo snel en gemakkelijk als je normaal gewend bent, deze variant staat al in 20 minuten bij jou op tafel. In plaats van gebakken spekblokjes en een rookworst bak je stukjes chorizo in een pan rondom goudbruin. Als perfecte tegenhanger van de smaak van chorizo serveer je de stamppot andijvie met blokjes zure appel, zoals een granny smith. En om de stamppot helemaal perfect te maken stamp je de aardappels met wat crème fraîche en een paar lepels lepels grove mosterd. In dit recept kook je de andijvie overigens niet. Dit is een rauwe andijviestamppot. Je stampt de andijvie rauw door de warme aardappels. Wanneer je echt snel klaar wilt zijn kun je een zak met geschilde (en meestal ook in stukken gesneden) kruimige aardappels kopen. Dat scheelt je weer wat werk in de keuken! Ga jij deze andijviestamppot maken?

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 24 februari 2021 door UitPaulinesKeuken