De laatste aflevering alweer in mijn vrolijke anti-regen-anti-grijs-anti-depri serie met zonnige recepten. Ananasjam is zó gemaakt, en zowel zoet als hartig inzetbaar.
Neufchâtel-en-Bray is een stadje van niks met krap vijfduizend inwoners. Natuurlijk is er een hypermarché vlak buiten de bebouwde kom, maar het leukste is de markt op zaterdag. Er staat een enorme viskraam vol verse aanvoer uit Dieppe, van zilver glinsterende vissen tot kratten vol oesters, mosselen en ander zeespul. Daarnaast de kippenkar met rôtisseur. Die geroosterde kippetjes zijn echt de omweg waard, vooral vanwege de heerlijke uienjus waarvan de verkoper een extra schep in de zak doet als je hem lief aankijkt. Maar het summum is de boerenmarkt in de overdekte markthal. Beneden is de zuivelafdeling, met uiteraard een prominente rol voor het iconische lokale kaasje Coeur de Neufchâtel, maar ook kakelverse eieren en grote emmers vol dikke crème fraîche – graag zelf een bakje meenemen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 14 maart 2021 door KokenmetKarin