Amandel muffins met frambozentopping

Alstublieft! Een paar heerlijke amandel muffins met een topping gemaakt van hangop en verse frambozen. Perfect voor bij de koffie of als toetje. De muffins zijn glutenvrij en doordat je amandelmeel gebruikt krijgen ze een lekker nootachtig smaakje en een fijne structuur. En zonder bergen suiker of bakken boter! In mijn bakrecepten gebruik ik negen van de tien keer havermout, maar door havermout kan je baksel wat droog worden. Doordat amandelmeel (goede) vetten bevat heb je hier veel minder snel last van.

Het liefst wilde ik een mooie toef als frosting op de muffins, maar daar gebruik je vaak een flinke hoeveelheid boter en suiker voor en daar worden mijn billen niet blij van. Daarom prakte ik voor dit recept simpelweg een paar zoete frambozen die ik vervolgens mengde met hangop. Hangop is dikke, uitgelekte yoghurt en is vol en romig van smaak. Het resultaat is een licht zoete en romige topping die stukken gezonder is dan een normale frosting. Binnenkort ga ik aan de slag met een recept voor een gezonde topping waar je ook een mooie toef mee kunt maken. Iemand ideetjes?

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 25 juli 2018 door beaufood