
Comfort breakfast. Oftewel een verwenontbijt dat zorgt voor een heerlijke start van de dag. Maar dan het liefst zonder teveel gedoe en bij voorkeur wél gezond. I love it! Nu het herfst wordt, zijn deze verwenontbijtjes weer steeds vaker een warme variant. Zo’n dampende kom met pap voor je neus: heerlijk. Zin in een nieuwe variant havermout? Probeer dan deze amandel- en kokosmelk havermout met verse vijgen, you won’t regret!
Doe de amandel- en kokosmelk in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Voeg de havermout toe en desgewenst ook de lijnzaad. Prak ondertussen de banaan en voeg ook deze toe. Laat dit samen 5-10 minuten heel zachtjes koken zodat de havermout echt een pap wordt. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de vijgen in stukjes (ik eet de schil ook gewoon). Schep de havermout, als deze de juiste dikte heeft en warm genoeg is, in een kom en versier met de verse vijgen.
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 04 oktober 2017 door glow