Als je niet kunt stoppen met eten

Veel mensen hebben last van eetbuien of zijn emotie-eters. Als jij er eentje bent, dan herken jij het gevoel vast wel, dat je soms niet kunt stoppen met eten. Ook al wil je eigenlijk helemaal niet eten. Het kan soms zelfs dwangmatig aanvoelen.

Mensen die geen last hebben van eetbuien, begrijpen dit niet zo goed. Dat zijn de mensen die makkelijk eetschema’s vol kunnen houden, moeiteloos die 3 zomerkilo’s in een maandje weg-diëten en gemakkelijk langs een bakker kunnen lopen zonder in de verleiding te raken. Vaak geven deze mensen je het advies om lekker eten ‘gewoon niet in huis te halen’ of ‘gewoon nee te zeggen’. Voor hen is dat ‘gewoon’, maar voor jou niet.

De hele dag denken aan eten?

Als je niet kunt stoppen met eten, zijn het vooral je gedachten die je in de weg zitten. Het gaat vaak niet eens om wàt je eet, maar dàt je eet. Alles wat je binnen handbereik hebt, gaat naar binnen. Het gaat soms zelfs zo snel naar binnen, dat je niet eens echt proeft wat je aan het eten bent. Als het maar op gaat. Juist als je te snel eet, raak je niet snel verzadigd. Daarom kan een eetbui soms enorm groot zijn. Je voelt aan je maag dat er bijna niks meer in past en toch eet je door. Je bent niet te stoppen.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 31 december 2022 door boostyourhealth