Een latte met sojamelk, een sojaburger, een tofu salade of een soja proteine shake? Allemaal soja rijke producten die inmiddels hun weg hebben gevonden in Nederland. Het is hip, trendy en heel gezond om soja te eten. Want het is veel beter en gezonder dan vlees. Toch? Of wordt soja toch een beetje overschat, en lopen we allemaal misschien weer eens een klein beetje te hard van stapel in foodland ? Is soja gezond? Ik ging op onderzoek uit. Lees je mee?
De sojaboon is een peulvrucht, die afkomstig is van de sojaplant, en als grondstof wordt gebruikt. De sojaboon komt oorspronkelijk uit Oost Aziƫ, waar de boon al duizenden jaren een belangrijk ingrediƫnt in gerechten is. In China werd het vroeger zelfs beschouwd als een van de vijf heilige gewassen, naast rijst, gerst, tarwe en gierst. Tegenwoordig komt de soja die wij gebruiken vooral uit Zuid Amerika.
Er zijn twee soorten soja: gefermenteerde en ongefermenteerde soja.
Lees verder op www.ilovehealth.nl
Geplaatst op 29 november 2017 door ilovehealth