In Italië volgen ze een ‘Mediterraan dieet’, dat vooral bekendstaat om de onverzadigde vetten. Oké, je kúnt inderdaad te veel olijfolie, noten en avocado’s eten, maar in Italië zijn ze er niet al te zuinig mee. In olijfolie zitten bovendien veel antioxidanten en vitamine E. Kijk wel uit dat je de extra vierge-variant niet al te heet laat worden; dan kunnen er kankerverwekkende stoffen ontstaan. Bovendien verdwijnt de smaak als je ‘m te veel verwarmt.
Nog iets waar het Mediterrane voedingspatroon om bekendstaat, is de authenticiteit van het eten. Waar pasta in Nederland regelmatig wordt gemaakt met saus uit een pakje en voorgesneden groenten uit een zakje, is het eten van Italianen puur natuur. Onbewerkte producten zijn veel gezonder; omdat er minder suiker en andere overbodige dingen in zitten, én omdat je weet waar je eten vandaan komt.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 29 november 2017 door BedRock