Het lijkt een nieuwe rage, maar de raw-food-beweging bestaat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Inmiddels is raw food helemaal hip in Amerika. Er zijn zelfs toprestaurants die alleen rauw voedsel bereiden.
Ook in Nederland begint de raw-food-beweging steeds meer aanhangers te krijgen. Een aantal jaar geleden geleden openden Helen Sethi en haar man Anil in Amsterdam een yoga- en natural food centrum: Unlimited Health. Behalve een yogacentrum is er ook een een rauw-winkel en een raw-food-restaurant.
Helen is zelf al bijna twintig jaar een overtuigde raw-fooder. “Ik had me al verdiept in vegetarisch, veganistisch en macrobiotisch eten, maar ik had altijd het gevoel dat ik iets miste. Zoals ik nu eet, honderd procent rauw, vinden sommige mensen extreem, maar voor mij is het heel natuurlijk.” Een boterham met kaas, waar je de meeste Nederlanders midden in de nacht voor wakker kunt maken, is er in de rauwe keuken niet meer bij. Sethi maakt daarom haar eigen crackers van zaden, pompoenpitten en een groentesaus. “Die doe ik in een speciaal droogoventje dat niet warmer wordt dan veertig graden.”
Lees verder op www.bedrock.nl
Geplaatst op 08 augustus 2017 door BedRock