Alfalfa is een kleine kiemgroente die wat ons betreft te weinig aandacht krijgt. Want laat je niet misleiden door het formaat: alfalfa zit bomvol gezonde voedingsstoffen. In dit artikel ontdek je precies welke voedingsstoffen dat zijn en hoe ze bijdragen aan je gezondheid.
1: Gezonde cholesterolwaardes
Gezonde
cholesterolwaardes zijn belangrijk om hart- en vaatziektes te voorkomen.
Bepaalde slechte LDL cholesteroltypes vergroten het risico op deze
ziektes namelijk sterk.
Er zijn helaas nog niet
erg veel onderzoeken naar alfalfa gedaan. Een aspect van alfalfa dat wel
al redelijk uitgebreid is bestudeerd, is het effect op
cholesterolwaardes. Er zijn veel dierproeven gedaan en enkele kleine
onderzoeken onder mensen. Uit al deze onderzoeken blijkt dat alfalfa je
LDL cholesterolwaarde kan verlagen.
Dit effect op ons cholesterol is waarschijnlijk te danken aan de grote hoeveelheid saponinen die alfalfa bevat.
2: Bron van antioxidanten
Antioxidanten
helpen je om gezond en fit te blijven. Dit komt doordat ze vrije
radicalen bestrijden en helpen om ontstekingen en tal van andere
aandoeningen te voorkomen. Antioxidanten kunnen zelfs helpen om het
risico op ernstige aandoeningen, zoals hartziektes, te verkleinen.
Alfalfa
is rijk aan diverse krachtige antioxidanten. Tijdens dierproeven bleek
dan ook dat het consumeren van alfalfa een positief effect had op de
gezondheid van de dieren. Er is echter nog meer onderzoek nodig om vast
te stellen wat de antioxidanten uit alfalfa precies voor ons lichaam
kunnen betekenen.
3: Sterke botten
Alfalfa is
een goede bron van vitamine K. Deze vitamine heb je nodig om calcium
goed op te nemen, een mineraal dat belangrijk is voor je botten.
Voldoende vitamine K consumeren helpt je daardoor bij het sterk houden
van je botten en kan zelfs het risico op osteoporose verlagen.
Daarnaast bevat alfalfa mangaan. Dit is een spoorelement dat een rol speelt bij je botaanmaak en de vorming van bindweefsel.
Lees de blog verder op puurenkracht.nl
Geplaatst op 17 mei 2017 door puurenkracht