Afvallen zonder dieet: 15 handige tips

Herken je dit? Je wil graag gewicht verliezen maar vindt het maar wat lastig. Wellicht lukte afvallen eerder wel met een dieet, maar was het resultaat van korte duur. Of diëten lijken niet eens te werken. En waarschijnlijk haakte je al snel af omdat het niet vol te houden was. Je wil eigenlijk niet wéér op een nieuw dieet. Maar je wil wél nog steeds afvallen.

Niet op een dieet willen is heel verstandig, want diëten werken bijna nooit. Maar wat werkt dan wel? In dit artikel geven we je 15 handige tips hoe je kunt afvallen zonder dieet!

Tip 1: Houd je voeding een tijd bij in een app

Een dieet schrijft je precies voor wat je wel en niet mag eten, wat handig lijkt als je wil afvallen. Maar zoals je verder in dit artikel zult lezen, is dat juist een nadeel.

Wij draaien het juist om. Wil je succesvol afvallen? Ga dan niet klakkeloos een schema of dieet volgen en je voeding van de ene op de andere dag omgooien. Wat wel te doen: houd eerst bij wat je eet, vóórdat je wijzigingen gaat aanbrengen in je voeding. Door je voeding bij te houden in een app of een eetdagboek word je je bewust van wat je op een dag eet en drinkt. Hierdoor weet je vaak veel beter welke eetgewoontes je zou moeten veranderen.

Lees verder op www.fit.nl

Geplaatst op 19 februari 2022 door fitnl