Afval scheiden en recyclen doe je zo!

Het is een soort wekelijks ritueel: eventjes op de kalender kijken welk soort afval je aan straat kunt zetten (of kijken wat de buren buiten hebben gezet) en voor je het weet wordt dit netjes opgehaald en afgevoerd. Weg is je afval. Restafval, groenafval, oud papier, plastic, glas, noem het maar op. Handig! Voor een aantal van deze soorten heb je natuurlijk een grote container staan, maar die zet je meestal niet op de plaats waar het meeste afval wordt gegenereerd: in het huis zelf.

Dus dat betekent vaak klungelen met verschillende afvalbakken, kartonnen dozen en kratten. Tenminste, in mijn geval! Onze verhuizing dit jaar greep ik dan ook met beide handen aan als dé kans om een afvalscheidingssysteem te vinden voor in huis. Eentje die écht goed werkt en er ook nog een beetje strak uitziet. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met je, en geef ik je handige tips om thuis je afval te scheiden.

Tip: lees ook mijn artikel over het verminderen van afval. Dan vang je twee vliegen in één klap.

Afval scheiden doe je zo

Afval scheiden is natuurlijk niet zo moeilijk, maar in de realiteit komt het huis vaak eerst vol te liggen met afval op verschillende plaatsen. Tot je het beu bent en je uiteindelijk dat loopje naar de betreffende containers maakt. Afval in een container gooien kan iedereen, maar houd je je huis in de tussentijd een beetje netjes? Zodat je voorkomt dat je uit frustratie alles in de restafval kliko gooit en het wel prima vindt.

Lees verder op EetPaleo!

Geplaatst op 08 december 2018 door eetpaleo