Acro yoga: omdat samen leuker is!

Wat yoga precies inhoudt en dat het supergezond en ontspannend is, hoeven we jou natuurlijk al lang niet meer te vertellen. Dat er heel veel soorten yoga zijn, van Yin Yoga tot Power Yoga tot Bikram Yoga waarschijnlijk ook niet. Maar Acro Yoga? Die kende je misschien nog niet. Acro Yoga is het spirituele van yoga, het ontspannende van Thaise massage en het dynamische en krachtige van acrobatiek.

Waarom is yoga ook alweer zo gezond?

Yoga is echt meer dan in kleermakerszit zitten, mantra’s opzeggen en praten over energie. Het houdt je lichaam fit, sterk en soepel. Denk je nu: ik ben niet soepel genoeg om yoga te gaan doen? Dat is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat je niet gaat hardlopen omdat je geen conditie hebt. Yoga is er voor alle leeftijden, ook als je geen girl meer bent. Door de beheerste manier van trainen is het weinig blessuregevoelig. Het vermindert stress, bevordert een goede nachtrust en is goed voor je weerstand. En vooral: yoga is heerlijk om te doen!

Acro yoga

Wat maakt Acro Yoga dan zo bijzonder? Je beoefent het met een partner, dus alles draait om verbinding met jezelf en de ander, stabiliteit en overgave, spel en vertrouwen. Het doet een groot beroep op je balans, omdat je de balans samen met je partner moet vinden.

Acro yoga

Bij Acro Yoga spreken we van drie rollen: de base: deze persoon ligt meestal op de grond; de flyer die door de base van de grond wordt getild in (dynamische) posities en de spotter, die de veiligheid van de twee personen in de gaten houdt. De base, maar zeker ook de flyer hebben kracht en balans nodig en dat ze elkaar helemaal kunnen vertrouwen spreekt voor zich!

Sta je al te trappelen?

Je kunt Acro Yoga op steeds meer plekken en sportscholen beoefenen. Enjoy!