
Eén van mijn favoriete momenten van de week is de zaterdagochtend. Meestal wandelen mijn man en ik dan naar de lokale markt, om het biologische groentekraam te bezoeken (en meestal gaan we ook eventjes naar de visboer en het kraampje met biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boer). Ik voel me op zo’n markt als een klein kind in een snoepwinkel – alle kleuren van de groenten en het fruit en ik mag onbeperkt uitzoeken. Tenminste, zo veel als we kunnen dragen natuurlijk.
Eenmaal terug thuis ruim ik de koelkast zorgvuldig in en bepaal ik wat eerst op moet; eerst de bladgroenten en andere zachtere groenten. Als laatste de hardere groenten zoals pompoen, wortel, pastinaak en aardpeer. Gedurende de week kan ik daar volop uit koken, dat is zó makkelijk met een goed gevulde koelkast. Ik kies simpelweg uit waar ik zin in heb en daar ga ik mee aan de slag.
Meestal komt dat neer op een super simpele maaltijd uit de wok of oven, of natuurlijk een knapperige salade. Maar zo af en toe maak ik ook een wat meer uitgebreid gerecht, een combinatie die ik niet zo snel zou maken. Dat is precies hoe deze aardpeer wortel dadel salade is ontstaan! De aardperen en wortels moesten op, maar ik had wel zin in een salade.
Daarom besloot ik de aardperen en wortels te roosteren en deze te combineren met het zoete van een paar Medjool dadels, frisse muntblaadjes, knapperige noten en zaden en als final touch wat rozenblaadjes en citroen. Heerlijk!
Ga jij ‘m ook maken??
Ingrediënten
Geplaatst op 14 mei 2018 door eetpaleo