Een heerlijk fris, zoet en simpel dessert: aardbeienmousse met bastogne crumble! Eigenlijk zijn wij hier thuis niet zo van de toetjes. En zéker niet van die kant en klare toetjes uit de supermarkt. Ze zien er gezellig uit maar zitten vol meuk, terwijl dat nergens voor nodig is. Ik bedoel: hoe moeilijk is het om zelf een handje aardbeien te pureren en te mengen met wat romige ingrediënten? Ja, niet dus. Plus: je pikt er nog wat extra voedingsstoffen bij mee, het is 100% lekkerder én je kan pronken met het label ‘zelfgemaakt’! Voor een extra feestelijk effect kan je deze luchtige aardbeienmousse bij een etentje ook serveren in champagneglazen. Heel fancy! Overigens is dit aardbeientoetje ook helemaal kidsproof – het is Lou’s favoriet! Nou, wat wil een mens nog meer?
We naderen langzaam de zomer en dat betekent (naast wijn, borrelplankjes en terrassen tot in de late uurtjes) dat we bijna weer kunnen genieten van aardbeien! Ze zijn natuurlijk het hele jaar door te koop, maar in de zomermaanden komen ze van Hollandse bodem. Dan is het hier warm en zonnig genoeg om ze in de buitenlucht uit te laten groeien tot dieprode, knetterzoete vruchtjes. Zo lekker! Daardoor zijn aardbeien in de zomer (‘in het seizoen’) toch een stuk duurzamer en leuker. En niet te vergeten: betaalbaarder.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 01 mei 2022 door beaufood