Blog

Aardbeien met pure chocolade

Om heerlijk bij te ontspannen

Ingredienten:

  • 100-gram pure chocolade (85%) of suikervrije chocolade
  • 12 grote aardbeien
  • Optioneel: kokosrasp of noten

Bereidingswijze:

  • Stap 1) Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de chocolade in kleine stukjes en plaats in een magnetronbestendige kom.
  • Stap 2) Doe de chocolade anderhalve minuut in de magnetron. Haal vervolgens het bakje uit de magnetron en roer alles even goed door elkaar. Plaats vervolgens de kom nog eens 20 seconden in de magnetron. Na de 20 seconden weer roeren en dan weer voor 20 seconden in de magnetron. Dit proces herhalen totdat de chocolade goed gesmolten is. Je kunt de chocolade ook in een pannetje au bain-marie smelten (boven kokend water).
  • Stap 3) Als de chocolade gesmolten is haal je de kom uit de magnetron. Dip vervolgens 2/3e van iedere aardbei in de gesmolten chocolade en eventueel in de kokosrasp ofwel de gehakte noten. Laat de aardbeien vervolgens uitlekken boven de kom en plaats ze dan op een bakplaat.
  • Stap 4) Doe vervolgens deze bakplaat met aardbeien in de koelkast en laat het geheel 30 minuten afkoelen

Smakelijk en “ontspannen” maar ;)