
Mojo saus is een koude pittige saus/salsa, meestal geserveerd met heerlijke aardappeltjes in schil. Als tapas, maar ook als bijgerecht. Er zijn verschillende varianten, maar de rode: Mojo rojo, ook wel Mojo Picon genoemd, vonden wij het lekkerst.
We hebben zo een fijne week gehad in Fuerteventura! We verbleven op uitnodiging op het mooie en ruime resort Origo Mare van Pierre & Vacances. Leuke huisjes, palmbomen, zon, zwembaden en direct aan zee! Ohh ik zou wel weer een weekje terug willen en dan iedere dag mojo saus eten…
Toen we de potjes Mojo saus in de supermarkt in Fuerteventura zagen, hebben we deze meteen ingeslagen en deze meegenomen naar Nederland. Inmiddels is de saus op, een goede reden om deze zelf proberen te maken! Mét de gestoomde aardappeltjes natuurlijk. Heerlijk nu het weer lekker en zonnig weer is in Nederland.
Deze heerlijke pittige saus wordt onder andere gemaakt van paprika, spaanse peper, olijfolie, knoflook, zout, komijn en azijn.
De salsa is dus heel lekker om aardappeltjes in te dippen, maar is ook heel lekker bij vegetarische balletjes of door een pastasalade. Eigenlijk kun je mojo overal bij serveren!
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 27 mei 2019 door feelgoodbyfood