Aardappelcakes met champignons, ham en kaas

Het recept bestaat uit meerdere stappen. Je maakt eerst de aardappelpuree. Dat kun je het beste doen van kruimige aardappels of stamppot aardappels. Vraag er naar bij de groenteboer of ga eens bij een aardappelboer langs. Bij de supermarkt verkopen ze ook gewoon zakken met stamppot aardappels. Het maakt echt een verschil qua smeuïgheid. Je laat de puree een beetje afkoelen en dan vorm je er een deeg van met een beetje bloem. De volgende stap is dat je er een balletje van rolt, die plat drukt en dan vult met de vulling. Beetje puree er op om af te dekken en dan vorm je er een mooie platte schijf van. Dit klinkt misschien niet heel duidelijk, maar wanneer je het maakt denk je opeens, ohhh zo makkelijk. En dan, nee je bent nog niet klaar, bak je die schijfjes even in de olie. Zodat ze een knapperig randje krijgen! Klinkt goed toch?

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 20 november 2019 door UitPaulinesKeuken