Aardappel tortilla met olijven en burrata

Het maken van een tortilla is een beetje als het maken van een frittata, restjes verwerken in een eigerecht. De uitdaging van zowel een aardappel tortilla als een frittata is niet het mengen van de ingrediënten maar het gaar krijgen van de onder- en bovenkant. Dat kun je op 2 manieren doen. De eerste is zoals hieronder omschreven. Je doet alle ingrediënten in een koekenpan, wanneer de onderkant gaar is kun je de tortilla een beetje losschudden in de pan. Wanneer de bovenkant dan gestold is kun je de tortilla op een bord storten en daarna van het bord weer in de pan laten glijden om de onderkant ook mooi te bakken. Of… je neemt een koekenpan die in de oven kan. Verwarmt de oven voor op 200 graden en zet wanneer het ei aan de bovenkant gestold is de aardappel tortilla met pan en al in de oven. En laat de oven de rest van het werk doen. Omdat ik zelf eigenlijk niet zo handig ben, maak ik een tortilla meestal af in de oven.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 22 januari 2019 door UitPaulinesKeuken