Kom jij aan tijdens de vakantie? 5 tips om dit te voorkomen!

Vakantie! Heerlijk. Zon, zee, stedentrip… De zomer is de periode waarin je ontspant, eropuit trekt en lekker doet waar je zin in hebt. Dat laatste geldt voor veel vrouwen ook op het gebied van voeding. Ze trainen het hele jaar door en eten elke dag gezond, maar tijdens de vakantie laten ze zich volledig gaan. Resultaat: een schuldgevoel en extra kilo’s die je niet wilt. Hier vijf tips om volop van je vakantie te genieten en tóch gezond te eten en in shape te blijven.

1. Let op je calorie-inname

Zoals je weet draait het bij aankomen en afvallen om de energiebalans. Eet je meer dan dat je verbruikt, dan kom je aan. Natuurlijk is het zonde om je op vakantie aan een strikt regime te houden. Je kunt gerust eens een pizza nemen en een cocktail bestellen, maar zorg dat de teller aan het eind van de dag niet naar de verkeerde kant uitslaat.

2. Doe vakantie-workouts

Wissel luieren op het strand af met korte, intensieve trainingen. Zo houdt je je verbranding en spiermassa op peil. Goede workouts vind je hier.

3. Kook zelf

Natuurlijk is het verleidelijk om elke dag uit eten te gaan. Diners in restaurants bevatten helaas vaak meer calorieën, vet en zout dan eten dat je zelf bereidt. Ga naar de plaatselijke markt (nog leuk ook!), koop verse producten en maak zelf lekkere, gezonde maaltijden.

4. Sla geen maaltijden over

Veel vrouwen eten tijdens de vakantie overdag weinig omdat ze ’s avonds gaan borrelen en dineren. Fout! Je krijgt hierdoor extra trek, waardoor je je aan tafel moeilijk kunt beheersen en vaak meer eet dan wanneer je gezond zou hebben ontbeten en geluncht.

5. Gezonde snacks

Ga je een middag naar het strand, shoppen of cultuur snuiven? Neem dan healthy snacks mee: een fles koud water met citroen, een pakje kip- of kalkoenfilet, komkommer, eiwitrepen, lekker vers fruit, rauwkost, olijven of noten. Toch iets kopen? Heerlijk: de van verse vruchten, kokos en/of zuivel gemaakte ijsjes die in veel mediterrane en tropische landen verkrijgbaar zijn.