In Amerika vind je boerenkool op iedere hoek van de straat, van boerenkoolchips tot "kale' in smoothies. Niet gek, want deze donkergroene groente bevat veel vitamine K en zelfs meer vitamine C dan sinaasappels. Toch gebruiken wij boerenkool vooral in de Hollandse stamppot. Dat kan anders! Daarom acht manieren om vaker boerenkool te eten, zonder te stampen.
1. Boerenkool smoothie
Een heel eenvoudige manier om meer groente binnen te krijgen, is het drinken van een smoothie. Ook boerenkool kun je prima in smoothies verwerken, alleen is de smaak wel uitgesproken. Door het te combineren met zoeter fruit zoals banaan, peer of ananas smaakt het toegankelijker. Voor 2 glazen: 100 gram boerenkool, 1 banaan, 1 peer, handje witte druiven en water naar smaak. Als je een stevige smoothie wil, voeg je minder water toe.
Lees verder voor de overige 7 manieren om boerenkool te eten op www.gezondnu.nl
Geplaatst op 07 december 2015 door GezondNu