#8 Judith weet ‘t: een nieuwe foodhype en ik hap meteen toe. Waarom?

Diëtist Judith staat iedere donderdag voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Deze week: ben je net over de superfoods heen, staat er weer een andere bizarre trend op het menu: de foodhype. Waarom zijn we zo gevoelig voor dit soort hypes?

Snelle Jelle

Vroeger – ja vroeger – hadden we een weekblad of een boek over één specifiek dieet of lifestyle. Daar hield je je aan vast. De hoeveelheid informatie vliegt ons nu om de oren. De maatschappij van deze tijd sleurt ons van het een naar het ander. Superhandig, maar houvast ontbreekt. Diëten zijn dan misschien wel uit, immers een structurele gezonde levenswijze is ‘in’, maar uiteindelijk moeten we ook nog een beetje knap én wijs op Instagram verschijnen. Dus gaan we mee.

Dolle dopamine

Hoe het werkt? Dopamine zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt, voldoening ervaart en een warm en vertrouwd gevoel krijgt. Cruciaal voor je geestelijke gezondheid dus. Dit stofje wordt in je hersenen aangemaakt. Bijvoorbeeld als je de nieuwste iPhone scoort of kaarten hebt weten te scoren voor hét festival. Het gaat om het ervaren van iets nieuws, spannends of uitdagends.

lees verder:

https://www.ookgoed.org

Geplaatst op 06 juni 2018 door Ookgoed