7 Tips tegen voedselverspilling

7 Tips tegen voedselverspilling

Wat is dat nou precies, duurzaamheid? Claartje van Foodness legt het je in deze blog even haarfijn uit!

Onder duurzaamheid verstaan we het respectvol omgaan met dierenwelzijn, milieu en klimaat, natuurbehoud en eerlijke handel. Uit onderzoek van de FAO (Food and Agriculture Organization) gaat er wereldwijd 1,3 miljard ton van de voedselproductie verloren. Dat is ruim een derde van de totale voedselproductie.

Elk jaar gooien Nederlanders per persoon zo'n 50 kilo bruikbaar voedsel de kliko in. Dat staat gelijk aan 150 euro minder op je bankrekening! In totaal is dat 800 miljoen kilo voedsel wat in Nederland per jaar wordt verspild. Naast geld gooi je ook energie weg die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van het voedsel is gestoken. Maar wat kun je hier zelf aan doen? Wij hebben een aantal tips onder elkaar gezet om minder voedsel te verspillen.

Lees verder op www.modelworkout.com

Geplaatst op 14 januari 2016 door modelworkout