7 favoriete oefeningen voor de triceps

Wil je oefeningen voor sterkere en grotere triceps? Bekijk dan hieronder de video met 7 van onze favoriete tricepsoefeningen voor het trainen van deze spiergroep. Verder leggen we in dit artikel verschillende oefeningen uit, zoals de triceps dip, triceps pushdown en triceps extension.

Triceps dip

De triceps dip is een van de beste oefeningen om de triceps, grote borstspier en de voorkant van de schouders te trainen. Je kan deze oefening uitvoeren in het diprek of in een machine. De uitvoering in het diprek vergt veel coördinatie en kracht, daarom is het voor beginners verstandig om op een dipmachine (triceps pushdown) te beginnen.

De triceps dip oefening gaat als volgt:

  1. Steun met je armen op de handgrepen.
  2. Strek je armen en laat je benen zo recht mogelijk onder je zweven.
  3. Adem in en buig de armen tot datje borst zich ter hoogte van de handgrepen bevindt.
  4. Zorg ervoor dat bij het onderste punt van de uitvoering je ellebogen een hoek van 90 graden maken.
  5. Kom terug in de uitgangspositie van de triceps dip en adem uit.

Opmerking: Bij de beweging van de triceps dip geldt dat hoe meer je met het bovenlichaam naar voren buigt, des te meer de borstspier wordt belast. En hoe rechter bovenlichaam is, hoe meer de triceps in actie komen.

Deze uitvoering werkt het beste als je series maakt van tien tot twintig herhalingen. Is het niet zwaar genoeg? Gebruik dan een fitnessriem met gewicht of klem een gewicht tussen je benen voor een extra spierprikkel.

Lees verder op www.fit.nl

Geplaatst op 18 september 2022 door fitnl