6 tips die je helpen om minder ongezond te snacken

Tegenwoordig liggen overal verleidingen op de loer. Niet doorslaan wanneer je een keertje snackt, is lastig. Gelukkig zijn er manieren om je beter te wapenen tegen alle verleidingen. In het handboek ‘Fluitend door de chocoladefabriek’, geschreven door verschillende onderzoekers komen 6 strategieën naar voren die helpen om met verleidingen om te gaan en gezonder te eten. Al deze strategieën zijn gebaseerd op vrij recent grootschalig psychologisch onderzoek. In dit artikel worden deze 6 strategieën besproken.

Strategie 1: ga zuinig om met je wilskracht

“Dit keer ga ik echt volhouden”. Of: “als ik maar hard genoeg doorzet lukt het wel”. Veel mensen denken dat wilskracht de doorslaggevende factor is om af te kunnen vallen.

Helaas is dat niet helemaal waar. Het is veel slimmer om je wilskracht te sparen voor momenten dat je het echt nodig hebt. Je wilskracht sparen kan op een aantal manieren. De eerste is door verleidingen te vermijden.

Voorbeelden om verleiden te vermijden:

  • Kijk weg bij een etage van een bakker of een snoepzaak.
  • Vermijd de koekjes- en snoepafdeling in de supermarkt.
  • Blijf uit de keuken weg als je je gestresst voelt.

Vind je het lastig om te achterhalen welke situatie voor jou te verleidelijk is? Dan kun je een tijdje een eetdagboek bijhouden om zo inzicht te krijgen in eetgewoontes. Lees in dit artikel meer over hoe je een eetdagboek kunt opstellen.

Lees verder op www.fit.nl

Geplaatst op 14 maart 2024 door fitnl