Ergens in je hoofd weet je dat je meer groente moet eten... Helaas ben jij nu net iemand die badend in het zweet wakker wordt, omdat je werd achtervolgd door een broccoli. Groente...? De horror! Say no more. Speciaal voor groente-haters hebben we 6 sneaky manieren om toch meer groente te eten.
Zonder een laag kaassaus welteverstaan...
Het leven is net een beetje beter als er pannenkoeken zijn. Het is niet voor niet dat één van de favoriete gerechten van onze FitFoodies de banaan-ei-pannenkoek is.
Nu weten wij ook wel dat banaan fruit is (d'uh, niet zo ongeduldig hè), maar voeg aan deze mix van banaan, ei en havermout eens een halve geraspte courgette toe. Eetlepel kaneel erbij, in de blender en bakken in een kleine pan op laag vuur. Je zal niet eens doorhebben dat je groente eet. Wel de voordelen, niet de voor jou bekende vieze smaak. Beter toch!
Met dit gerecht haal je nog niet de aanbevolen twee vuisten per maaltijd, maar hé, alle beetjes helpen. Als jij hierdoor al meer groente gaat eten dan je deed, dikke win voor jou. Naast dat we namelijk gek zijn op pannenkoeken, hebben we nog een favoriet. Vlees! Dan bedoelen we natuurlijk geen wortels naast je biefstuk. We zouden je "sneaky' manieren geven. Dus, zeg hallo tegen: Meatloaf, oftewel gehaktbrood. Heb je dit nog niet eerder op, ga dit dan zeker proberen. Naast dat je zo stiekem weer wat groenvoer binnenkrijgt ook mega lekker en mega makkelijk om in je mealprep te maken.
Dit is een heerlijk recept en FitFood-proof: Veggie meatloaf
* Tip: Je kan het jezelf nog makkelijker maken en voor de groente een zakje voorgesneden Italiaanse roerbakgroente gebruiken.
Af en toe rijstpasta na een stevige training is best lekker. Kies je voor spagetti, dan kun je hier op een leuke en lekkere manier eenvoudig groente aan toevoegen. Hoe dan? Met een Spirelli. Een handig apparaatje waar je in een handomdraai slierten pasta maakt van courgette, pompoen, wortel, komkommer en nog veel meer. Meng met tomatensaus en lekkere Italiaanse kruiden of combineer met wat sojasaus, gember, knoflook en sambal voor een Aziatische variant. Nomz.
De meest bekende vorm hiervan zijn zoodles (zucchini noodles, oftewel courgette pasta). Hier vind je 4 manieren waarop je zoodles kan maken.
Niet gek op groente, maar hou je wel van fruit? Een hand spinazie of boerenkool in je smoothie is een perfecte manier om meer groente binnen te krijgen. Zonder dat je het proeft. Sowieso goed om je smoothies te beperken in fruit en aan te vullen met groen. Zo zijn het geen stiekeme suikerbommetjes, plus ze houden je langer vol.
Probeer eens één van onze recepten voor een FitFood-shake.
Mijn neefje van 3 is ook niet zo'n groente-liefhebber... Nu is zijn moeder niet het type dat een uur lang met auto in garage-trucs met hem aan tafel blijft zitten. Hoe zijn mams dat dan oplost? Het kereltje is gek op soep! Voor veel grote kids werkt dit ook goed. Mogelijk vind je het mondgevoel als je op groente kauwt niet lekker. Dit is heel anders als het vermalen is tot soep. Plus, aan soep kun je alle smaken meegeven die je maar wil.
Probeer deze soepen eens een keer.
In een actieve lifestyle passen aardappelen prima: zoete én witte. Naast dat ze lekker zijn, zijn ze ook perfect om je groente mee te verdoezelen. Zo proef je erwten nauwelijks meer, is andijvie ineens niet meer zo bitter en is wortel in combinatie met kaneel en zoete aardappel bijna taart.
Lees meer artikelen op www.lovefitfood.nl
Geplaatst op 21 februari 2016 door lovefitfood