6 Redenen om meer aubergine te eten

Aubergines horen bij de familie van de nachtschade, waar ook tomaten, paprika en aardappelen bij horen. Aubergines kunnen verschillen van vorm en textuur, maar de smaak is over het algemeen wat bitter.

Deze groente is onder andere een goede bron van vezels, vitamine B1, vitamine B6, vitamine K, koper, ijzer, magnesium en mangaan. Daarnaast bevatten aubergines ook nasunine, een belangrijke antioxidant.

Dankzij al deze voedingsstoffen zijn aubergines goed voor onze gezondheid. In dit artikel lees je 6 redenen om meer aubergines te eten.

1: Goed voor hart en bloedvaten

Regelmatig aubergine eten helpt bij het voorkomen van bloedklonters. Dit is te danken aan de vitamine K en bioflavonoïden die erin zitten. Deze stoffen versterken onze haarvaten, de kleinste bloedvaten in ons lichaam.

Uit onderzoek blijkt ook dat aubergine helpt bij het verlagen van je cholesterol. Tijdens het onderzoek kregen dieren in een laboratorium auberginesap te drinken. Na verloop van tijd daalde het cholesterol in hun aderen aanzienlijk. Dit komt waarschijnlijk door de nasunine en andere fytonutriënten die in deze groente te vinden zijn.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 18 februari 2017 door boostyourhealth