5x supergezonde granen

Eet jij vaker quinoa, bruine rijst of volkoren couscous? Goed bezig: hele granen zitten vól goede stofjes. Maar varieer je ook met deze voedzame koolhydraten? We hebben 5 supergezonde granen op een rijtje gezet die vaak vergeten worden, maar die wél heel gezond en lekker zijn. No grain, no gain!

1. Teff

Dit kleine graantje is vooral populair in Ethiopië, waar er ‘injera’ van wordt gemaakt: een gefermenteerd, pannenkoekachtig brood. Teff is een goede bron van ijzer, proteïnen én calcium, waardoor dit graan bij uitstek geweldig is voor vegans en vegetariërs. Ook fijn voor mensen met coeliakie: teff is glutenvrij. Je kunt het gebruiken in plaats van andere granen, en bijvoorbeeld eten naast groenten en een stukje vis, maar je kunt het ook gebruiken als ontbijtpap in plaats van havermout.

Lees verder op www.happyinshape.nl

Geplaatst op 06 oktober 2016 door happyinshape