Jackfruit: het is een gek soort fruit wat eigenlijk niet naar fruit smaakt. Ik leerde jackfruit kennen tijdens mijn allereerste reis naar Azië. In Maleisië hing jackfruit aan de boom van de eerste plek waar we – net aangekomen – gingen lunchen.
Diezelfde reis proefde ik jackfruit als fruit. Lekker. Niks mis mee. Jaren laten werd jackfruit ineens populair als vleesvervanger. Ik werd uitgenodigd voor een jackfruit tour en was overtuigd dat je met jackfruit echt veel kunt doen. Het is een leuke manier om een gerecht te maken wat enigszins lijkt op pulled pork maar dat helemaal niet is.
Hiervoor wordt de onrijpe jackfruit gebruikt, young jackfruit, dus. Dit spoel je eerst goed af en daarna bereidt je het. De smaak is redelijk neutraal dus leent zich bij uitstek om smaken aan toe te voegen. Ik geef je hier vijf favorieten!
Lees verder op www.SimonesKitchen.nl
Geplaatst op 09 februari 2021 door Simoneskitchen