Hebben jullie al plannen voor het paasontbijt? Wij genieten er altijd enorm van, maar het is nog best een uitdaging om elk jaar weer iets verrassends op tafel te zetten. Daarom helpen we je graag een handje!
Bij Pasen horen natuurlijk eieren: gebakken, gekookt, uit de oven of - voor de keukenprinsen en -prinsessen - gepocheerd. De opties zijn eindeloos. Zet jij dit jaar één van onderstaande creaties op tafel?
In Nederland is het niet zo bekend, maar in Engeland en Amerika wel. Normaal gesproken steek je met een glas een cirkel uit het midden van een boterham, maar met Pasen gebruik je natuurlijk een koekjes steker in de vorm van een paashaas. Vervolgens leg je het brood in koekenpan met een beetje olie of boter(spray) en breek je een ei in de holte. Als de onderkant van het brood goudbruin is en het ei begint te stollen, draai je de boterham om.
Met het overgebleven brood in de vorm van een paashaasje maak je een (getoaste) boterham of maak er op Tweede Paasdag wentelteefjes van!
Bij feestdagen hoort in veel gevallen toch een zoet ontbijt. Door eieren te klutsen met een snufje kaneel en een beetje honing, maak je een heerlijke zoete omelet die je kan vullen met vers fruit en kwark of yoghurt (of, vooruit, een klein beetje slagroom).
,
Geplaatst op 25 maart 2016 door tym