Een kopje koffie, hoe drink jij dat het liefste? Meteen bij het opstaan "s morgens, of liever pas in de loop van de ochtend? En drink je het dan met melk, suiker of maak je er iets anders van? En nu het zo warm is, drink je dan nog steeds koffie of kies je voor een koude drank? Ik vind het zelf het lekkerste om na een smakelijk diner een kopje espresso te nemen. Met of zonder likeurtje ernaast. Suiker en melk neem ik er niet in, dat vind ik zonde van de koffiesmaak.
Koffie is nogal "een ding'. Het zal me niet verbazen als het de meest gedronken drank ter wereld is, en ik vind het leuk om te zien dat het overal weer anders gedronken wordt. Zo hebben we in Nederland echt een koffiecultuur, hoe vaak ga je niet "bij iemand op de koffie', of spreek je af om "een koffietje te drinken.' En wat dacht je van wanneer je bij een afspraak aankomt, er wordt altijd gevraagd of je misschien een kopje koffie wilt. Niet zo gek als je bedenkt dat wij Nederlanders de meeste koffie drinken van alle mensen op de wereld. Kijk maar, Nederland is het meest roze van allemaal:
Onderzoek uitgevoerd door Quartz.com.
Daarbij heeft Amsterdam (naast Londen en New York) ook nog eens haar eigen Coffee Festival.
Volgens diverse onderzoeken drinkt de Nederlander zijn koffie het liefst met suiker en/of melk, en dan vooral thuis en op het werk. Nu vroeg ik me af of de koffiegebruiken in andere landen heel anders zijn dan in Nederland, of dat ze veel van elkaar weg hebben. Ik ging op onderzoek uit. Een paar leuke weetjes (die je misschien nog van pas komen in het buitenland):
- In Italiƫ wordt cappuccino alleen "s ochtends gedronken. Sterker nog: wanneer je in Italiƫ na 11 uur in de morgen (en dan vooral na een lunch of diner) een kop cappuccino besteld wordt je behoorlijk vreemd aangekeken. Niet zo gek: na een zware maaltijd brengt een kopje espresso de vertering beter om gang dan koffie met melk.
- Spaanse mannen drinken graag carajillo, een klein kopje sterke koffie met een scheut cognac of likeur erin.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 01 juli 2015 door goodfoodlove