5 voordelen van pompoen

De dagen worden korter, het weer guurder en het uitzicht steeds kleurrijker: het is herfst! En bij die koelere temperaturen en kleurige boomblaadjes horen ook typische producten. Zoals de pompoen die weer in elk recept als hoofdingrediënt of smaakmaker opduikt. Wist je dat een pompoen – naast een heerlijke, zoete smaak – ook veel (gezondheids)voordelen kent? Een gastblog van Jasper Albas met de vijf voordelen van pompoen voor je op een rijtje:

1. Laag in calorieën met een hoog vezelgehalte
De pompoen is een groentesoort die maar weinig calorieën bevat. Tegelijkertijd betekent dit niet dat pompoen je gerecht niet vullend maakt: pompoenen zijn enorm rijk aan vezels. Vezels zorgen voor een vol gevoel, waardoor je wellicht minder snel aan het snacken slaat (en met al die pepernoten op de loer kan dat geen kwaad...). Pompoen is bovendien een erg veelzijdig product; je kunt het gebruiken om mee te bakken, maar het kan ook goed worden gebruikt in hartige gerechten. Wat dacht je van zo’n heerlijke, romige pompoensoep? Jum!

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 23 november 2016 door linda