5 Tips voor motivatie

Ik zie nu weer een mailtje in mijn postvak verschijnen voor de challenge en ik zou aan de ene kant zo graag mee doen. Maar mijn doorzettingsvermogen en drive om het te doen is zo slecht. Elke dag loop ik langs die hoepel…

Hebben jullie tips hoe ik meer gemotiveerd kan worden om daadwerkelijk aan de gang te gaan? Alvast bedankt!

Ellen

Is bovenstaande herkenbaar voor jou? Lees dan verder voor 5 tips van FitGirl.nl - for Hooplovers & FitMoms.

Om consequent aan je gezondheid te werken is het noodzakelijk om een nieuwe gewoonte te creëren. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd ;-). Hoe dit jou gaat lukken?

1. Begin met klein en overzichtelijk.
Op dag 1 is iedereen gemotiveerd. Dat ben jij ook als je ergens aan begint. Maar hoe blijf je zo gemotiveerd? De grootste fout die veel mensen maken is dat ze teveel ineens willen. Wanneer je jezelf oplegt om elke dag een uur te sporten bijvoorbeeld, is dit zo een enorme verandering in je dagelijkse activiteiten, dat het weinig kans van slagen heeft. Begin met kleine en overzichtelijke veranderingen.

2. Je bereikt veel met elke dag een kleine stap. Je gewoontes bepalen hoe je leeft. Neem als voorbeeld tanden poetsen. Daar investeer je per dag ook niet veel tijd in maar toch maakt het een heel verschil. Want hoe zou jou gebit er uit zien als je het niet zou onderhouden?

3. Een nieuwe gewoonte laat zich makkelijk aanleren wanneer je het meteen doet als je wakker wordt.
Spreek met jezelf af dat je elke dag 10 minuten tot een kwartiertje eerder op staat en een korte workout volgt. Liefst zonder er over na te denken, doe het gewoon. Volg bijvoorbeeld het opbouwschema met je fitnesshoelahoep (zie onderaan*) zodat je straks op 12 september klaar bent voor de Back in Shape Challenge. Ervaar wat het doet met je energie en hoe je je de rest van de dag voelt wanneer je in de ochtend je sportmomentje al hebt gehad.


4. Maak van tevoren een schema, hang het op een duidelijk zichtbare plaats en vink dat af.
Wanneer je een streak hebt van meerdere dagen, bijvoorbeeld een week, zal je trots zijn op jezelf en zal je de streak niet zomaar willen doorbreken. Zorg dus dat jouw streak in tact blijft.

5. Volg één van de programma’s van Rosanne Verburg, onze Mindset coach op FitGirl.nl.
Je kunt haar podcasts luisteren terwijl je een wandeling maakt, zo sla je twee vliegen in één klap. Onderwerpen die zij behandelt zijn bijvoorbeeld:

  • Vergroot jouw kans op blijvend resultaat. Ontdek hoe je jezelf kan helpen om bij jouw doel te komen!
  • Hoe goed ken jij jouw eigen belemmerende gedachtes en hoe zet je deze om in helpende gedachtes?
  • Hoe kom ik af van dat 'moeten gevoel'?
  • Hoe vind ik de tijd om te sporten?
  • Vergroot jouw kans op blijvend resultaat via visualisatie (succes gegarandeerd)

Wil je meer weten over het jaarprogramma van FitGirl.nl, met daarin de mindset coachingsprogramma's van Rosanne? (filter bij alle programma's op Mindset)