
We hebben dagelijks zout nodig. Het mineraal natrium dat in zout zit, is namelijk belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam en onze bloeddruk.
Ons lichaam heeft dagelijks niet meer dan 6 gram zout nodig, maar wist je dat we wel bijna 10 gram zout via onze voeding binnenkrijgen? Gemiddeld zouden we zelfs 1 kg zout per jaar teveel eten.
Zout wordt in onze nieren gefilterd en komt vervolgens in ons bloed terecht. Wanneer we teveel aan zout binnenkrijgen, is de verhouding vocht/zout in ons lichaam uit evenwicht. Een teveel aan zout kan erge gevolgen hebben, zoals een verhoogde bloeddruk, oedeem, nierziekte, hart- en vaatziekte en botontkalking.
In nature komt er niet zoveel zout voor in onze voeding. Het meeste zout wordt toegevoegd in fabrieken om producten smaak te geven of langer houdbaar te maken. We krijgen zo een 80 procent van onze zoutename uit voeding. De overige 20 procent strooien we zelf over ons eten.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 07 juni 2017 door feelgoodbyfood