5 Tips als de omgeving iets van je lichaam vindt en jij tevreden bent

Soms wordt ik er letterlijk moe van wat anderen van mij of mijn lichaam vinden. Ondanks dat ik zelfverzekerd ben en sterk in mijn schoenen sta, maakt dit mij onbewust soms een beetje verdrietig of onzeker. In de media zag ik een stralende vrouw op de cover staan die wat voller was en meteen vonden vele vrouwen dit zo waanzinnig knap. Maar waarom is het knap om gewoon van jezelf en je lichaam te houden. Ongeacht hoe je er ook uit ziet, dit zou toch vanzelfsprekend moeten zijn. Of dat een vrouw aangeeft, nu kan ik niet van mijn lichaam genieten, maar later kijk ik vast terug dat het allemaal wel meeviel. Het valt nu ook mee! Misschien moeten we minder oordelen en minder iets van anderen vinden en genieten van onszelf, ons lichaam en de mensen die we lief hebben. Of zou dit te veel gevraagd zijn? Ik geef je daarom 5 tips als de omgeving iets van jouw lichaam vindt, terwijl jij tevreden bent. Lees je mee!

Blijf dichtbij jezelf

Blijf vooral dichtbij jezelf. Als jij tevreden bent (ook al is dit maar een beetje), houd je daaraan vast en laat je niet beïnvloeden wat anderen van jouw lichaam vinden. Dit is heel lastig, maar jij bent uniek en mag er zijn. Mensen willen vaak dingen opleggen zoals dat je meer moet bewegen, gezonder moet eten en dat ze het beste voor je willen. Maar geef eenmalig aan wat je doet en dat je blij met jezelf bent en dat je het niet fijn vindt als hun hier steeds commentaar op geven. Niemand is perfect, kijk maar eens in de sauna en het is juist zo bevrijdend dat we allemaal anders zijn. Laten we dit meer vieren in plaats van kritiek geven aan mensen die gewoon blij met zichzelf en hun lichaam zijn.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 10 november 2022 door boostyourhealth