5 Signalen dat je niet voldoende proteïne binnen krijgt

Wist je dat veel vrouwen te weinig proteïne (eiwitten) binnen krijgen? Gelukkig zijn er nu veel nieuwe voedingsmiddelen op de markt die daarbij helpen en dit ondersteunen en er dus voor te zorgen dat je spieren goed kunnen herstellen en je niet last krijgt van onderstaande signalen. Benieuwd of jij voldoende proteïne binnen krijgt? Lees dan gauw verder!

Het lukt je niet om af te vallen

Als je weinig calorieën tot je neemt en ook bezuinigd op het aantal eiwitten, dan zal je metabolisme vertraagt worden en dit niet bijdragen aan gewichtsverlies. Probeer daarom de inname van eiwitten (liefst natuurlijk) te verhogen en je zult je sneller vol voelen en bovendien zorgt het ervoor dat je gewicht verliest vanuit vetten en het niet ten koste gaat van je spieren.

Je wordt vaak ziek

Eiwit is een essentieel onderdeel van een gezond immuunsysteem. Wanneer je niet genoeg eiwit eet, maakt je lichaam gebruik van de T-cellen (kiem strijders) in je lichaam als brandstof, die meestal griep en verkoudheid bestrijden. Dit kan ervoor zorgen dat je dus vaker ziek bent en kan tevens ervoor zorgen dat het herstel ook langer duurt.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 01 april 2022 door boostyourhealth